Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Duscha

  • jollo10 20 oktober 2012

    Hej!

    Jag duschar håret cirka 5 dagar i veckan+ att jag tränar 4 gånger i veckan, dock duschar jag aldrig håret då utan endast kroppen. Jag smörjer med bodylotion nästan efter varje duschning.

    Jag använder schampoo varje dag jag ushcar håret, ibland balsam, varför jag duschar varje morgon 5 dagar i veckan är för kunna styla mitt hår, då det måste vara genomblött för kunna fixa.

    Mitt hår bli ganska fort fett igen, men jag måste använda schampoo för att få bort vaxet.

    Nu undrar jag hur ofta man egentligen ska duscha och vad ska man tänka på om man som jag duschar 5 ggr i veckan, ibland 2 ggr per dag, håret 5 dagar i veckan, vad tycker ni och vad tro ni?

  • Kochang 20 oktober 2012

    Hade som tonåring, och en bit in i 20-års åldern väldigt långt hår som jag schamponerade jämt, så det ramla ju av till slut tyvär.
    Jag skojade bara, det höll sig friskt ända tills jag klippte av det. Du behöver nog inte vara orolig för nåt

  • siggemums 21 oktober 2012

    Du kan lugnt fortsätta som du gör! Det är viktigt att känna sig ren och fräsch, för självkänslan, i alla åldrar men inte minst i din ålder! Om det krävs att man duschar och tvättar håret varje dag för att göra det så, inga problem.

    Mitt hår fungerar så att det måste tvättas varje dag. Någon enstaka gång har det hänt det att jag har tänkt: Idag ser det bra ut jag testar utan men jag ångrar mig ALLTID när jag sen ser i spegeln hur jag ser ut: Ofräsch. Andra personer kan tvätta håret två gånger i veckan och ändå ser det bra ut. Olika hår, olika frisyrer olika behov alltså.

    Balsam är bra och att göra inpackning någon gång om det behövs. Det finns nu också bra håroljor som skyddar håret, håller frisyren och gör håret fint och glansigt utan att göra det fett

    Samma sak gäller med att duscha. Man ska inte känna sig torr i huden, så det är bra att du smörjer in dig, efter varje dusch om det så behövs.

  • mkml 21 oktober 2012

    Håret tror jag inte det är några problem med men med kroppen kan det vara värre tyvärr. I min ungdom duscha jag varje dag för jag var i stallet dagligen och man vill ju inte lukta häst i skolan:D Nu får jag leva med att min hud är toktorr och doktorn säger att det beror på att jag duscha så mycke som ung. Inga krämer funkar ordentligt på min hud den bästa är faktist barnolja. Huden ser ut som en sprucken,torr jodryta och jag får en del utslag oxå. Så om jag vore dig skulle jag försöka att dra ner på duschandet, du kan ju tvätta håret utan att tvätta kroppen.Men för den delen ska du ju inte gå och vara skitig men du behöver kanske inte duscha 2 g om dagen och kanske hoppa över någon dusch ibland.Bra att du smörjer in dig dock.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.