Halv åtta hos mig...

Dela
Det går en hel del Matlagningsprogram på tv nuförtiden, i nästan alla förekommande tv-kanaler. "Hairy Bikers", "Leila Bakar", "Vad blir det för Mat", "Fjärran fling med Keith Floyd", "The F-word", "Hells Kitchen" osv osv i det oändliga . Ikväll är det nytt avsnitt av "Halv åtta hos mig" i tv4.

Vad tror Ni om att köra diskussionstrådar för respektive Matlagningsprogram!?;

- Debattera programet som sådant, programledaren, maten som lagas etc etc...

Jag provar att dra igång några trådar så får Vi väl se om intresse finns. Feel free att starta en tråd på just DITT favoritprogram...
Jag har noterat att det ofta serveras Glass som dessert i programet. Har du någon favoritdessert som du ofta vänder dig till när det vankas bjudmiddag? Jag kör ganska ofta en chokladkaka...dels för att jag tycker det är så enormt gott och att den enkelt låter sig varieras med olika tillbehör....

- Citrussallad
- Körsbärskompott
- Inkokt päron
- Exotisk fruktsallad
- En kula Parfait

Tycker att "Halv åtta hos mig" är ett roligt program att se på, gillar förresten de flesta matlagningsprogram. En kul programidé och Helge är underbar! Klockan halv åtta hos mig sitter t.o.m min kille vid tvn och tittar, han som normalt sett inte är så förtjust i matprogram. Sedan är ju smaken som baken vad gäller maträtterna..... jag lagade vitlökssoppan från förra veckan och den föll inte mig i smaken men det är kul att prova! Testade även pannacottan och den var kanon!!
Är det ngn mer som testat ngt recept från Halvåtta???? Vore kul att höra!
Jag uppskattar att det är så lätt att få tag på recepten efter programmet. Skulle aldrig våga ställa upp i programmet själv dock... verkar jobbigt att få fläckfritt innan besök o tv-kameror.... och sen ser tidsschemat tufft ut, när jag bjuder på middag vill jag helst inte stressa , gillar att få förbereda saker.
Fick inspiration förra veckan när jag såg programet...så nu i lördags körde jag lax i ugn gratinerad med saffranssås. Nu använder jag ju aldrig recept (å när jag nu säger det så är inte min mening att verka förment eller skrytsam vilket redan förklarats i annan infekterad debattråd )...men det blev riktigt gott trots det....
Skrivet av Gnurf den 16 feb 2009

Kul med ett genomgående tema: Österrike. Men man kan verkligen påstå att det var maximal otur med en såpass...ehhh...tysk tyska På den tiden då jag var bekant med ett par med tyskt påbrå bjöds det ofta på ostfondue...


Ja haha, hon var tolk o lät som werner och werner (men Silvia är värre) , otur för killen. Jag tyckte förrätten var för simpel, varmrätten inte mkt att hänga i Tannenbaum, och strudeln intressant men... enkel.
Visst skulle jag kunna göra detta o bjuda på men tände inte till på det riktigt...
Men det kanske är tysk matkultur...det där lite enkla!?? När jag tänker efter ordentligt (det var ju så längesedan ) så bjöds det nog ofta på något kallt till förrätt hos det tyska paret...typ Melon omslingrad av lufttorkad skinka. Tyskar och österrikare är nog ett charkuterifolk...när jag tågluffade och hamnade i Zell am See några dagar levde man ju på bakelser och charkuterier Huuuga....det var 1983. Tiden går fort även om man inte har det så roligt...
ja jo jag vet inte, är inte xpert.... men tänker också lite från programmets sida - det är ju toppen att man försöker få till ett tema! Detta med underhållning har faliit bort lite känner jag -
som jag sa till ngn på chatten - alltså programmet har ändrat karaktär lite - jag har följt från första programmet o tycker det är helkul... men nu är det mer fokus på maten än det som är runtikring kanske och det kan ju vara OK, men VI som är trogna tittare undrar när programmet
"Halvåtta hos mig - bakom scenerna" kommer? VI undrar hur det kommer till? har sett nu att man kan anmäla sig på tv4.se, men jag undrar sen hur uttagningen sker... etc etc... haha
Jag gjorde
Vit chokladpannacotta med sommarminnen:
Antal portioner: 4
2.5 dl grädde
2 msk socker
100 g vit choklad
1 st gelatinblad
150 g hallon
1 st citron, skal
1 msk socker

1. Koka grädde och socker ett par minuter. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens. Häll upp i plastfolieklädda skålar. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.

2. Hallonsås: Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera varma till panacottan.
Tyckte de det blev gott!?? Det var förra veckan den lagades har jag för mig. Det var ju det där med minnet igen...

Skrivet av mamago den 16 feb 2009

Jag gjorde
Vit chokladpannacotta med sommarminnen:
Antal portioner: 4
2.5 dl grädde
2 msk socker
100 g vit choklad
1 st gelatinblad
150 g hallon
1 st citron, skal
1 msk socker

1. Koka grädde och socker ett par minuter. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens. Häll upp i plastfolieklädda skålar. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.

2. Hallonsås: Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera varma till panacottan.
Skrivet av mama97mia den 16 feb 2009

Är det ngn mer som testat ngt recept från Halvåtta???? Vore kul att höra!
Jag uppskattar att det är så lätt att få tag på recepten efter programmet. Skulle aldrig våga ställa upp i programmet själv dock... verkar jobbigt att få fläckfritt innan besök o tv-kameror.... och sen ser tidsschemat tufft ut, när jag bjuder på middag vill jag helst inte stressa , gillar att få förbereda saker.


Jag har provat Björn Rallares "Lax i saffrans - och rosmarinsås", det var jättegott.