Kryddtoppen - vad är oumbärligt i ditt kök?

Dela
Det går tyvärr inte att sammanfatta i ett begränsat antal kryddor för vår del.
En sak är dock klar, i vårt kök har alla kryddblandningar med kemiska tillsatser åkt på soptippen.
Framförallt alla med "smakförstärkare" som ingrediens!
Det finns så många andra alternativ.
Men de största favoriterna bland torkade kryddor är kanel, nejlika, chili, harissa och paprika.
Kanel, nejlika och chili passar inte bara till kött, fisk eller fågel utan även till en mängd desserter!
Harissa och paprika är oumbärliga när det skall lagas till lamm, oavsett om man använder en massa örtkryddor.
Själv tillhör jag dem som använder väldigt mycket kryddor, såväl färska som torkade, eftersom jag hämtar inspiration från matkulturer världen över. Troligen är det fler utöver mig som gör det och då kan det ju vara lite svårt att välja favoriter bland den kryddflora som finns att tillgå, frågan lyder därför "vilka fem kryddor använder du mest?".

En liten sammanställning så här långt över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor:

1. Timjan
2. Paprikapulver, Oregano, Curry
3. Chilipeppar
4. Ingefära, Dragon, Vitlök
5. Basilika, 4-peppar, Pizzakrydda, Citronpeppar, Chilipulver
Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009

Skrivet av MatAnders den 17 nov 2009

Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009

Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan

kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!


Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!


Ha ha ja jag ser ju det o det måste ju du göra du med*ler
Ha så gott