Har en burk Ansjovis hemma som hade bäst före datum i mars det här året. Vågar jag använda den i min Janssons på söndag eller är den bara att slänga?
The_mama97mia9 december 2012
jag är inte så pipplig, skulle öppna den o lukta o köra - det värsta är väl om den skulle ha råkat härskna lite men det tycker jag du borde känna på lukt/smak? Du har väl haft den i kylen?
DoctorWho9 december 2012
Många kockar säger att ansjovisen smakar som bäst efter att bäst före datumet gått ut och burken börjar att ändra form.
zudette9 december 2012
Ja, jag har haft den i kylen och burken har kvar sin ursprungliga form (tyvärr??) Då vågar jag nog chansa. Luktar den konstigt så åker den. Tack för svar! :)
rosatalo9 december 2012
Jag har fått lära mig att fisk ska man aldrig chansa med. Jag skulle inte använda burken.
kallebakom10 december 2012
vår familj äter fjolårets surströmming,burkarna brukar vara som bollar !! så ingen fara-ät anjovisen
svengelsk10 december 2012
Använde en för ett tag sen som var ungefär lika gammal. Det gick bra. Filéerna var lite lösare än vanligt.
Har en burk Ansjovis hemma som hade bäst före datum i mars det här året. Vågar jag använda den i min Janssons på söndag eller är den bara att slänga?
jag är inte så pipplig, skulle öppna den o lukta o köra - det värsta är väl om den skulle ha råkat härskna lite men det tycker jag du borde känna på lukt/smak? Du har väl haft den i kylen?
Många kockar säger att ansjovisen smakar som bäst efter att bäst före datumet gått ut och burken börjar att ändra form.
Ja, jag har haft den i kylen och burken har kvar sin ursprungliga form (tyvärr??) Då vågar jag nog chansa. Luktar den konstigt så åker den. Tack för svar! :)
Jag har fått lära mig att fisk ska man aldrig chansa med. Jag skulle inte använda burken.
vår familj äter fjolårets surströmming,burkarna brukar vara som bollar !! så ingen fara-ät anjovisen
Använde en för ett tag sen som var ungefär lika gammal. Det gick bra. Filéerna var lite lösare än vanligt.