Jag har hittat ett recept med whisky i en glaze (ananasglaze, från en gammal Buffé-tidning). VAD kan jag ersätta whiskyn med? Vi har ingen hemma och den blir inte uppdrucken sedan om man skulle köpa en helt ny flaska..
The_mama97mia12 maj 2011
Svårt att veta när jag inte ser receptet - men om whiskyn är tänkt att ge röksmak kan du tillsätta ngn droppe Liquid smoke, en sån liten flaska gör du lätt av med under grillsäsongen.
Om det ska ersättas med ngn spritsort kan jag tänka mig mörk rom istället, borde passa fint till ananas.
r-ebecca12 maj 2011
Liquid smoke kan nog passa bra då tror jag, det finns nämligen med i marinaden till köttet. Tack så mycket!
markus12 maj 2011
Hrrrm. Gå till grannen och be om en......... kopp whiskey... {party}
The_mama97mia12 maj 2011
markus - haha...
eller .. kom att tänka på att det går att köpa olika essenser att smaksätta sitt eh... köpta brännvin med.
Hej!
Jag har hittat ett recept med whisky i en glaze (ananasglaze, från en gammal Buffé-tidning). VAD kan jag ersätta whiskyn med? Vi har ingen hemma och den blir inte uppdrucken sedan om man skulle köpa en helt ny flaska..
Svårt att veta när jag inte ser receptet - men om whiskyn är tänkt att ge röksmak kan du tillsätta ngn droppe Liquid smoke, en sån liten flaska gör du lätt av med under grillsäsongen.
Om det ska ersättas med ngn spritsort kan jag tänka mig mörk rom istället, borde passa fint till ananas.
Liquid smoke kan nog passa bra då tror jag, det finns nämligen med i marinaden till köttet. Tack så mycket!
Hrrrm. Gå till grannen och be om en......... kopp whiskey... {party}
markus - haha...
eller .. kom att tänka på att det går att köpa olika essenser att smaksätta sitt eh... köpta brännvin med.