Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på mandelmassechokladkaka???

  • 3 april 2000

    Längtar efter en slags chokladkaka som jag bakade för längesen men tappat receptet till.. Bottnen bestod bl a av mandelmassa och choklad och man skulle smälta choklad över hela kakan. Konsistensen var liknande kladdkaka. Har nån något bra recept till mej??

  • 4 april 2000

    Husets Mandelkaka, kan det vara något för er.400 gr mandelmassa4 äggGlasyr:½ dl vispgräde100 gr BlockchokladRiv mandelmassan och vispa ihop med äggen så det blir en slet smet.Grädda kaka i 175 gr ca 30 min.Koka upp grädden och lägg i blockchokladen.Bredglasyren över kakan.Servera glass eller vispad grädde till.

  • 8 april 2000

    Den kaka jag direkt kom att tänka på är säkert inte den du tänkt dig, men prova, den är fantastiskt god...3 ägg3 hg mandelmassa250 g choklad - jag är "allergisk" mot blockchoklad, snälla välj en GOD choklad! Välj dessutom gärna hälften ljus, hälften mörk.3 dl vispgrädde2 msk florsocker2 äggulorKör mandelmassa och de 3 äggen i mixer. Grädda massan i en lätt mjölad form i 175C ca 25 min.Smält chokladen i vattenbad på svag värme. Vispa upp grädden lätt och blanda i en toddy av gulor och socker. Lossa kakan ur formen och klä formen med plast. Lägg tillbaks mandelmasskakan i formen och bred över chokladsmeten. In i frysen! Tages fram strax före servering och kan alltså förberedas flera dagar i förväg och kan oxå "vara bra att ha i frysen"...PS! Prova Marabous mörka choklad eller för bästa resultat, botanisera i chokladaffärer efter Valrhona med undersåtar!Maria

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.