Vad har du kastat för mat senast?

Dela
Jag tycker inte om att slänga mat, så det här var en bra tråd. Eftersom vi har hund äter han de flesta resterna, men ibland har man samlat på sig saker som blivit dåliga och då hamnar det i soporna såklart. Sist jag slängde saker var när jag städade i kylskåpet för någon dag sedan, då rök en burk med svart stenbitsrom med lite kvar i botten, några skrumpna potatisar och palsternackor längst ner i grönsakslådan och resterna av en kall sås med dill och citron som såg ganska funky ut...
Hej ! Tycker att många slänger bort "små sladdar" ur sylt/marmelad/gelé burkarna . Härom dagen bakade jag Rulltårt, bara för att upptäcka att det fanns inte sylt så det räckte i någon av burkarna ;-( .
Fick då idén att blanda "sladdarna" . Mums vad gott det blev , fyllningen bestod av sladdar från lingonsylt, jordgubbssylt, apelsinmarmelad, svartvinbärsgelé och lite frusna hallon . Kanon Gott .
En riktig Frukt o Bär Tårta
Slänger sällan mat, men de gånger det händer är det oftast sallad, halvfull burk med tacosås eller pasta. Jag tycker inte om att slänga mat och det beror inte framförallt på kostnad utan mest principen. Har fått inpräntat sen jag var liten att man inte ska slänga mat. Jag tycker det är kul att hitta på nya rätter med överbliven mat.
Hittade två öppnade burkar med Pesto som hade börjat mögla.
Har helt glömt bort dem, undra hur länge de har stått i kylskåpet
Har haft en julfest här i kväll med exotiskt julbord, där var det några skivor leverpastej
och en skiva julskinka och några skivor prickig korv som fick gå till vår hund,
de hade stått framme några timmar så det var inte så kul att spara dem.
Vet inte om jag direkt kan kalla det att slänga mat eftersom de hamnade i Busans mage.
Vad duktiga ni är som aldrig kastar ngt!
Här åkte lite frukt o grönt (nu mögelgrönt) i soporna...

Jag vill inte kasta ut bröd o sånt till fåglarna här för det komemr bara en massa skator och kråkor och dom gillar jag inte. Småfåglar vill jag gärna utfodra men... kan inte gärna sprida bröd o sen be BRF att skjuta skator sen i vår?
Här åkte ett salladshuvud och några paprikor som hade sett sina bästa dagar för länge sedan...
En liter filmjölk åkte på samma resa, datumet var alldeles för gammalt. kändes inte riktigt ok för att baka på heller.
Hittade en låda med minestronesoppa från i tisdags också, trodde att den hade hamnat i frysen men maken hade stoppat den i kylen istället, han tänkte att jag skulle ha ätit den till lunch på onsdagen när jag var ledig men jag var borta hela dagen