Varför stelnar inte min fromage?

Därför att enzymerna i kiwin slår ut gelatinet.
Man kan t.o.m. snabbmöra kött med krossad/passerad kiwi, så effektivt är det.

_____________________

Tillägg:
Gul kiwi funkar ihop med gelatin, det är bara grön kiwi som har de enzymerna.

_____________________

Tillägg 2:
Gelatin är en köttbiprodukt (extrakt av kokta kalvben och/eller svinsvål) därför bryts det också ner av enzymerna i kiwin.

Redigerat den 5 maj 2012 kl. 19:27
Minns att på den tiden jag arbetade som kock använde vi den sortens enzymer att rensa golvbrunnarna i köket från fett och annat skräp som korkade igen dem. Sen var det bara att vänta 10-15 minuter och skölja med vatten. Det var faktiskt effektivare än kaustik soda, och dessutom mer miljövänligt - tro det eller ej.

Redigerat den 5 maj 2012 kl. 21:47