Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gelé

  • 28 juni 2001

    Såg att ni pratade om sylt och saft, jag gillar bättre gelé. kan man få förslag på gelérecept oxå??

  • 1 juli 2001

    Rönnbärsgelé2 liter rönnbär1/2 kg sura, gärna omogna*, äpplen7 dl vatten9 dl socker per liter saftRensa och skölj rönnbären och äpplena. Skär äpplena i bitar Koka rönnbär, öpplen och vatten i cirka 15 minuter. Häll ner allt i en silduk. Låt saften rinna i cirka 30-40 minuter. Mät saften (så att du vet hur mycket socker som behövs) och låt den koka. Rör ner sockret. Koka kraftigt i cirka 10 minuter utan lock. För ett geléprov: Ta en kall matsked eller ett kallt fat. Lägg lite varm gelé där med en tesked. När det har blivit kallt: dra ett streck med teskeden. Om gelét inte rinner ihop, är det klart.Om det inte är klart: Koka fem minuter till. Om det ändå inte är klart: Använd fruktpektin (finns imataffären) och gör som det står på flaskan. När geléprovet visar att det är klart: Häll i små glasburkar. Ställ dem kallt i kylen eller källaren.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.