Blir lätt att man fastnar i vad som passar som lunchlåda och behöver förslag.
Erajscha25 januari 2014
Det här snurrar ofta hos oss:
spaghetti och köttfärsås, wokad broccoli
korv stroganoff, ris och ärtor
potatismos och pannbiff, gröna bönor
moussaka
chili con carne (vill man ha kolhydrater till kan man ha en brödbit med i en påse vid sidan om)
wok med ris
köttgryta med ris och gröna bönor
fläskstek och potatisgratäng, ärtor
Sen gör jag ärtsoppa i bland medan sambon gärna ha pannkaka i matlådan, både tunna och ugnspannkaka.
rimbostina26 januari 2014
(Y)Tack.
pihal28 januari 2014
Brukar ta vad som blir över av dagens middag. Tycker att grytor av olika slag med ris eller köttfärssås och spaghetti är det som blir bäst att värma. Soppor funkar också bra. Om man har crispfunktion på mikron på jobbet så är pizza ett alternativ eller pajer.
Annrh28 januari 2014
Förutom köttfärssås med spagetti och korv stroganoff som är två matlådefavoritet så blir det en hel del grytor/gratänger så som creolsk gryta, flygande jacob etc. det är gott till ris vilket också är smidigt att värma på. Blir inte lika tråkigt som kokt potatis i micro. Just nu har jag även snöat in på pasta med tomat och chorizo sås :)
Pinkyandbrain29 januari 2014
Sallad med pasta/ bulgur/ råris med kött från dagen före eller tonfisk, skinka, kalkon och ost.
EidAn0131 januari 2014
Jag tycker att i princip all mat passar även i lunchlådan, allt från köttbullar med potatis och sås till quinosallad och dressing. Oftast blir jobblunchen en matlåda med rester från gårdagens middag, vilket kan vara lite vad som helst :)
rimbostina4 februari 2014
Tack för tipsen.
MosterNettan13 februari 2014
Jag har gjort matlåda till jobbet ända sen plåtlådornas tid. Man ställde in lådan i ett värmeskåp på morgonen/förmiddagen så det skulle vara lagom varm till lunch. Torrt och tråkigt blev det. Men det var ju inget svar på din fråga, bara lite kuriosa. {giggle}
Jag tycker det mesta passar som lunchlåda, middagsmaten från idag blir morgondagens lunch. Söndagar brukar vara matlagardagar hos mig. Då kan jag laga 2-4 rätter på en gång som jag packar i matlådor och fryser in. För mig är det perfekt.
Nåt som jag inte gillar att värma upp är fiskrätter, det är godast att äta nylagat. Annars går alla rester ner i lådan.
Lycka till med dina lunchådor
boz196514 februari 2014
Matlåda är ett alldeles utmärkt sätt att bli av med resterna på. :)
Gnurf4 november 2014
Idag blev det ugnsstekt karré (stekt i skivor), fullkornsbulgur, champinjonstuvning...
Memelie8 november 2014
Tycker lasagne är den ultimata "lunchlådematen". Även gratänger, grytor (gärna med ris) och kall mat såsom sallad på bulgur, kyckling/skinka och div. grönsaker.
Blir lätt att man fastnar i vad som passar som lunchlåda och behöver förslag.
Det här snurrar ofta hos oss:
spaghetti och köttfärsås, wokad broccoli
korv stroganoff, ris och ärtor
potatismos och pannbiff, gröna bönor
moussaka
chili con carne (vill man ha kolhydrater till kan man ha en brödbit med i en påse vid sidan om)
wok med ris
köttgryta med ris och gröna bönor
fläskstek och potatisgratäng, ärtor
Sen gör jag ärtsoppa i bland medan sambon gärna ha pannkaka i matlådan, både tunna och ugnspannkaka.
(Y)Tack.
Brukar ta vad som blir över av dagens middag. Tycker att grytor av olika slag med ris eller köttfärssås och spaghetti är det som blir bäst att värma. Soppor funkar också bra. Om man har crispfunktion på mikron på jobbet så är pizza ett alternativ eller pajer.
Förutom köttfärssås med spagetti och korv stroganoff som är två matlådefavoritet så blir det en hel del grytor/gratänger så som creolsk gryta, flygande jacob etc. det är gott till ris vilket också är smidigt att värma på. Blir inte lika tråkigt som kokt potatis i micro. Just nu har jag även snöat in på pasta med tomat och chorizo sås :)
Sallad med pasta/ bulgur/ råris med kött från dagen före eller tonfisk, skinka, kalkon och ost.
Jag tycker att i princip all mat passar även i lunchlådan, allt från köttbullar med potatis och sås till quinosallad och dressing. Oftast blir jobblunchen en matlåda med rester från gårdagens middag, vilket kan vara lite vad som helst :)
Tack för tipsen.
Jag har gjort matlåda till jobbet ända sen plåtlådornas tid. Man ställde in lådan i ett värmeskåp på morgonen/förmiddagen så det skulle vara lagom varm till lunch. Torrt och tråkigt blev det. Men det var ju inget svar på din fråga, bara lite kuriosa. {giggle}
Jag tycker det mesta passar som lunchlåda, middagsmaten från idag blir morgondagens lunch. Söndagar brukar vara matlagardagar hos mig. Då kan jag laga 2-4 rätter på en gång som jag packar i matlådor och fryser in. För mig är det perfekt.
Nåt som jag inte gillar att värma upp är fiskrätter, det är godast att äta nylagat. Annars går alla rester ner i lådan.
Lycka till med dina lunchådor
Matlåda är ett alldeles utmärkt sätt att bli av med resterna på. :)
Idag blev det ugnsstekt karré (stekt i skivor), fullkornsbulgur, champinjonstuvning...
Tycker lasagne är den ultimata "lunchlådematen". Även gratänger, grytor (gärna med ris) och kall mat såsom sallad på bulgur, kyckling/skinka och div. grönsaker.