Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilka Lunchlådor gör ni ?

  • rimbostina 24 januari 2014

    Blir lätt att man fastnar i vad som passar som lunchlåda och behöver förslag.

  • Erajscha 25 januari 2014

    Det här snurrar ofta hos oss:

    spaghetti och köttfärsås, wokad broccoli
    korv stroganoff, ris och ärtor
    potatismos och pannbiff, gröna bönor
    moussaka
    chili con carne (vill man ha kolhydrater till kan man ha en brödbit med i en påse vid sidan om)
    wok med ris
    köttgryta med ris och gröna bönor
    fläskstek och potatisgratäng, ärtor

    Sen gör jag ärtsoppa i bland medan sambon gärna ha pannkaka i matlådan, både tunna och ugnspannkaka.

  • rimbostina 26 januari 2014

    (Y)Tack.

  • pihal 28 januari 2014

    Brukar ta vad som blir över av dagens middag. Tycker att grytor av olika slag med ris eller köttfärssås och spaghetti är det som blir bäst att värma. Soppor funkar också bra. Om man har crispfunktion på mikron på jobbet så är pizza ett alternativ eller pajer.

  • Annrh 28 januari 2014

    Förutom köttfärssås med spagetti och korv stroganoff som är två matlådefavoritet så blir det en hel del grytor/gratänger så som creolsk gryta, flygande jacob etc. det är gott till ris vilket också är smidigt att värma på. Blir inte lika tråkigt som kokt potatis i micro. Just nu har jag även snöat in på pasta med tomat och chorizo sås :)

  • Pinkyandbrain 29 januari 2014

    Sallad med pasta/ bulgur/ råris med kött från dagen före eller tonfisk, skinka, kalkon och ost.

  • EidAn01 31 januari 2014

    Jag tycker att i princip all mat passar även i lunchlådan, allt från köttbullar med potatis och sås till quinosallad och dressing. Oftast blir jobblunchen en matlåda med rester från gårdagens middag, vilket kan vara lite vad som helst :)

  • rimbostina 4 februari 2014

    Tack för tipsen.

  • MosterNettan 13 februari 2014

    Jag har gjort matlåda till jobbet ända sen plåtlådornas tid. Man ställde in lådan i ett värmeskåp på morgonen/förmiddagen så det skulle vara lagom varm till lunch. Torrt och tråkigt blev det. Men det var ju inget svar på din fråga, bara lite kuriosa. {giggle}

    Jag tycker det mesta passar som lunchlåda, middagsmaten från idag blir morgondagens lunch. Söndagar brukar vara matlagardagar hos mig. Då kan jag laga 2-4 rätter på en gång som jag packar i matlådor och fryser in. För mig är det perfekt.

    Nåt som jag inte gillar att värma upp är fiskrätter, det är godast att äta nylagat. Annars går alla rester ner i lådan.

    Lycka till med dina lunchådor

  • boz1965 14 februari 2014

    Matlåda är ett alldeles utmärkt sätt att bli av med resterna på. :)

  • Gnurf 4 november 2014

    Idag blev det ugnsstekt karré (stekt i skivor), fullkornsbulgur, champinjonstuvning...

  • Memelie 8 november 2014

    Tycker lasagne är den ultimata "lunchlådematen". Även gratänger, grytor (gärna med ris) och kall mat såsom sallad på bulgur, kyckling/skinka och div. grönsaker.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.