Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ett förslag till MK!

  • boz1965 4 februari 2010

    Jag saknar möjligheten att, åtminstone i viss mån, kunna formatera den text jag skriver i inlägg och recept. Jag menar inte att man ska kunna skriva med knallröd text i 72 punkters storlek i typsnittet "Old English Gothic". Men det jag saknar är att kunna skriva med kursiv text, fetstil, genomstruket och understruket. Skulle inte MK kunna tänka sig att införa detta?

    Det enda man kan göra i skrivande stund är att skriva med VERSALER om man vill framhäva nåt. Detta kan lätt uppfattas som att man skriker ut sitt budskap, vilket inte alltid är vad man menar att göra.

  • Gnurf 4 februari 2010

    Men vad står då kursiv, fet, genomstruken respektive understruken text egentligen för!??

    VERSAL = SKRIKER (det vet vi ju redan)
    kursiv = utpräglad dialekt (skånska i detta fall)?
    fet = man borde motionera istället för att häcka framför datorn?
    genomstruken = man ångrar genast det man sagt?
    understruken = poängterar med syrlig underton?

    :D

  • Gnurf 4 februari 2010

    Fan oxå...hela det där inlägget borde jag ha skrivit med genomstruken text...:'( Undrar om MK kan fixa att jag får genomstruken som default...och särskild prövning för normal text...:D

    *ASG*

  • boz1965 4 februari 2010

    Skrivet av Gnurf den 4 feb 2010

    Fan oxå...hela det där inlägget borde jag ha skrivit med genomstruken text...:'( Undrar om MK kan fixa att jag får genomstruken som default...och särskild prövning för normal text...:D

    *ASG*


    Tror att du har fått de typografiska poängen med formatering av text lite om bakfoten, Gnurfen... :p

  • boz1965 4 februari 2010

    Skrivet av Gnurf den 4 feb 2010

    Men vad står då kursiv, fet, genomstruken respektive understruken text egentligen för!??

    VERSAL = SKRIKER (det vet vi ju redan)
    kursiv = utpräglad dialekt (skånska i detta fall)?
    fet = man borde motionera istället för att häcka framför datorn?
    genomstruken = man ångrar genast det man sagt?
    understruken = poängterar med syrlig underton?

    :D



    VERSAL = SKRIKER (det vet vi ju redan) - medhåll, men just nu är det enda möjligheten att framhäva nåt här.
    Kursiv - nåt man vill särskilt betona.
    Fetstil - nåt man vill framhäva i största allmänhet.
    Genomstruken - nåt som inte längre är aktuellt men som man för tydlighetens skull inte vill radera.
    Understruken - också ett sätt att särskilt framhäva något.

    :)

  • Gnurf 4 februari 2010

    Så 3 olika sätt att betona något i varierande grad. Fan du är ju en sofistikerad Man Bozze...(Y)

    Skrivet av boz1965 den 4 feb 2010

    Skrivet av Gnurf den 4 feb 2010

    Men vad står då kursiv, fet, genomstruken respektive understruken text egentligen för!??

    VERSAL = SKRIKER (det vet vi ju redan)
    kursiv = utpräglad dialekt (skånska i detta fall)?
    fet = man borde motionera istället för att häcka framför datorn?
    genomstruken = man ångrar genast det man sagt?
    understruken = poängterar med syrlig underton?

    :D



    VERSAL = SKRIKER (det vet vi ju redan) - medhåll, men just nu är det enda möjligheten att framhäva nåt här.
    Kursiv - nåt man vill särskilt betona.
    Fetstil - nåt man vill framhäva i största allmänhet.
    Genomstruken - nåt som inte längre är aktuellt men som man för tydlighetens skull inte vill radera.
    Understruken - också ett sätt att särskilt framhäva något.

    :)

  • Gnurf 4 februari 2010

    Där anar jag en understruken syrlig underton...(L)

    Skrivet av boz1965 den 4 feb 2010

    Skrivet av Gnurf den 4 feb 2010

    Fan oxå...hela det där inlägget borde jag ha skrivit med genomstruken text...:'( Undrar om MK kan fixa att jag får genomstruken som default...och särskild prövning för normal text...:D

    *ASG*


    Tror att du har fått de typografiska poängen med formatering av text lite om bakfoten, Gnurfen... :p

  • boz1965 4 februari 2010

    NÄH??? :D

    Skrivet av Gnurf den 4 feb 2010

    Där anar jag en understruken syrlig underton...(L)

    Tror att du har fått de typografiska poängen med formatering av text lite om bakfoten, Gnurfen... :p

  • margitkallgren 4 februari 2010

    Vet inte om det är rätt ställe att yttra sig på. MEN jag läste i tråden ½8 hos mig att någon
    Hade kallat en tävlande för prästfan!! Hoppas verkligen att inlägget tagits bort redan.
    Det skall väl inte förekomma rena oförskämdheten i våra spalter.
    Margit

  • jimboz 4 februari 2010

    Jag saknar funktionen där man kan radera sina foruminlägg på personliga sidan..Vill inte att folk ska gå in och lusläsa mina inlägg från förr..Alla typer av loggning bär mig emot...Ibland har man dåliga dagar och kanske helst vill glömma sina spydiga kommentarer..Dom kan ju få finnas kvar i trådarna men jag är helt emot att dom står staplade efter varandra under min profil..Läs jimboz alla foruminlägg...NEJ TACK....
    Det handlar inte om att stå för vad jag säger, utan att man loggar allt jag gör. (N)

  • Okänd 4 februari 2010

    Jimboz: Storebror ser dig, vet du väl! Idag får man inte ha nåt privatliv.

  • boz1965 4 februari 2010

    *puffar i hopp om att nån på MK läser tråden*

  • boz1965 4 februari 2010

    Skrivet av boz1965 den 4 feb 2010

    *puffar i hopp om att nån på MK läser tråden*

  • jimboz 4 februari 2010

    MK är sålt för länge sedan och ägs nu av ett Holländskt holding företag där man ej pratar svenska skall tilläggas ...Men prata kan vi göra ändå här på MK men att höras är en helt annan sak :)

  • daniely 5 februari 2010

    I och med att tråden skapades igår och ni redan samma dag börjar klaga på att ingen från MK svarar börjar man ju undra på vad ni tror vi gör på dagarna egentligen? Vi sitter inte och pressar F5 dagarna ut om det är det ni tror.

    OT:
    Det var en bra idé boz, dock är det redan påtänkt till nya Matklubben och är redan kodat. En annan större grej som kommer med nya Matklubben är bland annat att kunna ha flera olika kokböcker

    Med vänliga hälsningar
    Daniel Ylitalo
    Matklubben.se

  • boz1965 5 februari 2010

    Daniel: (Y)

  • kantomen 5 februari 2010

    Han pratade inte holländska...

  • jimboz 5 februari 2010

    Det var snabbt :) Där ser man....Det Holländska skämtet fungerar fortfarande (Y)(Y)

  • boz1965 5 februari 2010

    Skrivet av daniely den 5 feb 2010

    I och med att tråden skapades igår och ni redan samma dag börjar klaga på att ingen från MK svarar börjar man ju undra på vad ni tror vi gör på dagarna egentligen? Vi sitter inte och pressar F5 dagarna ut om det är det ni tror.

    OT:
    Det var en bra idé boz, dock är det redan påtänkt till nya Matklubben och är redan kodat. En annan större grej som kommer med nya Matklubben är bland annat att kunna ha flera olika kokböcker

    Med vänliga hälsningar
    Daniel Ylitalo
    Matklubben.se


    När implementeras den nya versionen?

  • kattgnag 5 februari 2010

    Skrivet av jimboz den 4 feb 2010

    Jag saknar funktionen där man kan radera sina foruminlägg på personliga sidan..Vill inte att folk ska gå in och lusläsa mina inlägg från förr..Alla typer av loggning bär mig emot...Ibland har man dåliga dagar och kanske helst vill glömma sina spydiga kommentarer..Dom kan ju få finnas kvar i trådarna men jag är helt emot att dom står staplade efter varandra under min profil..Läs jimboz alla foruminlägg...NEJ TACK....
    Det handlar inte om att stå för vad jag säger, utan att man loggar allt jag gör. (N)



    Håller verkligen med dig, "jimboz"!(Y)(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.