Jag letar efter recept med spännande smaker på gurkinläggningar.
14 september 2000
Gurkinläggning , till 2 kg gurka:2 msk senapsfröndillkronorLag:9 dl inläggningsättika (2 dl ättiksprit / 3 dl vatten)1 kg strösocker4 matskedarKoka lagen av ättika, socker och salt. Låt svalna. Varva gurka, dill och senapsfrön i en eller flera glasburk(ar). Häll över kall lag. Sätt på lock, efter att eventuellt några skivor pepparrot lagts överst i burken. Pepparroten har antibakteriell verkan.
Jag letar efter recept med spännande smaker på gurkinläggningar.
Gurkinläggning , till 2 kg gurka:2 msk senapsfröndillkronorLag:9 dl inläggningsättika (2 dl ättiksprit / 3 dl vatten)1 kg strösocker4 matskedarKoka lagen av ättika, socker och salt. Låt svalna. Varva gurka, dill och senapsfrön i en eller flera glasburk(ar). Häll över kall lag. Sätt på lock, efter att eventuellt några skivor pepparrot lagts överst i burken. Pepparroten har antibakteriell verkan.