Kråkbärssaft

Kan detta vara något??
quistan.bloggspace.se/1095284/Krakbarssaft/
Jag kopierar in det här:

Rårörd kråkbärssaft

5 liter kråkbär
12 dl vatten
25 g vinsyra
3 – 4 dl socker per liter avrunnen saft

Rensa och skölj bären, stöt sönder dem i en kruka eller ett fat. Det är svårt att mala bären, “kärnorna” och de sega skalen gör att det snabbt blir stopp i kvarnen. Häll vattnet på de stötta bären, blanda i vinsyran och låt massan stå ca 24 timmar på ett svalt ställe. Låt saften självrinna genom silduk. Mät upp den avrunna saften, rör i sockret och fortsätt att röra tills sockret helt har smält.

Häll upp saften på väl rengjorda kalla flaskor och förvara dem svalt.

Saften är läskande och receptet är väl värt att pröva.

blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=198 eller detta

Du gjorde mig nyfiken, jag måste nog prova!

Redigerat den 21 aug 2012 kl. 17:54