Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine-gratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk eller tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Halstra dem lätt på båda sidor i en grillpanna med litet olivolja i. Lägg de halstrade auberginskivorna i en olivoljesmord ugnsfast form, litet om lott. Bred därefter på dippen jämt.
  2. Skär halloumin i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Fördela dem över auberginen i formen. Salta och peppra försiktigt (tänk på att dippen är tämligen kryddstark).
  3. Riv därefter 50 g av den grekiska hårdosten och strö den överst i formen. Sätt in rätten i 225 graders värme och låt stå 20-25 minuter. Den skall få fin färg och vara helt genomvarm. Servera gärna med en enkel sallad, eller helt enkelt med ett gott bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.