Blåbärsdröm

Moussetårtan blir lätt en favorit hos den som vill förbereda desserten i god tid....

Betyg (2 röster)
Blåbärsdröm

Gör så här

Sätt ugnen på 175*.Rita en cirkel på ett bakplåtspapper.ca 20cm i diameter.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.Vispa ner mjölet.Bred ut smeten i rundeln. Grädda mitt i ugnen ca 10min.Låt kallna.

Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant,ca 24cm i diameter.Lägg ner botten i formen.

Vispa grädden fluffig.Låt den stå i rumstemperatur.Mixa blåbären med mixerstav.

Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaft till ett fast skum.

Koka upp vatten och socker.Låt koka på hög värme till 120*. Häll ner den heta sockerlagen i tunn stråle i äggvitan under vispning. Vispa 5-10 minuter tills marängsmeten svalnat.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.värm hälften av blåbärspurèn i mikron eller i en kastrull.

Ta upp och låt gelatinbladen smälta i purèn. Rör ner resten av blåbärspurèn.

Vänd ner blåbärspurèn lite i taget i marängsmeten.Rör ner lite av blåbärsmarängen i vispgrädden och vänd sedan i resten.

Häll moussen i formen och jämna till ytan.Frys tårtan minst 6 timmar.

Låt tårtan tina långsamt i kylen ca 4 timar.Lossa den från formen,eventuellt med hjälp av en gasol brännare.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Ägg, socker, Vetemjöl, Vispgrädde, Blåbär, Äggvitor, pressad citron, Vatten, Strösocker, Gelatinblad
Visningar:
2998
Sparat:
120

LIKNANDE RECEPT

Blåbärsdröm
av anluk
över 2 månader
Blåbärsdröm
över 2 månader
Mandelkaka med
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.