Blåbärsgelé

Precis som gelehallon men med blåbär i stället

Ingredienser

4 dl (400 gram) blåbärspuré av färska eller frysta och tinade bär
4 ½ dl (400 gram) strösocker
1 ½ msk pektinpulver
¾ dl (100 gr) flytande glukos eller honung
1 tsk citronsyra
Strösocker att vända marmeladen i

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 st
Visningar:
2047
Sparat:
26

Gör så här

* Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper.
* Mixa blåbären fint och mät upp dem. Blanda bärpurén med det mesta av sockret i en vid, tjockbottnad kastrull.
* Blanda resten av sockret med pektinpulvret och vispa ner detta i kastrullen. Vispa noggrant så att inga klumpar bildas.
* Tillsätt glykosen eller honungen och koka upp.
* Rör då och då och låt koka tills sockertermometern visar 110 grader.
* Ta kastrullen från plattan och rör ner citronsyran upplöst i några droppar vatten.
* Häll upp marmeladen i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
* Lossa marmeladen ur formen och skär eller klipp fyrkantiga bitar som vändes i strösocker.
* Förvara torrt och svalt.

LIKNANDE RECEPT

Blåbärsgelé recept
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.