- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Enkel dessert som går jättebra att förbereda, även till många.
Instruktioner
- Blanda 2 dl grädde med socker och snabbkaffe i en kastrull och låt detta försiktigt koka upp. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke som tål värme. När grädden kokat upp, slå över chokladen och vispa med elvisp till en jämn slät smet (någon minut). Klicka upp chokladsmeten i små koppar 4-6 stycken och ställ dessa att kallna i kyl minst 1 timma. Vispa 1 dl grädde och blanda ner en liten droppe vaniljessens eller ca 1 tsk vanillinsocker (önskas lite syrlighet kan lite limeskal finrivas ned i grädden eller så kan grädden bytas ut mot vaniljkesella) Klicka grädden ovanpå chokladmoussen och pudra på kakao.
- Ser ut som en cappucino och tilltalar både kaffeälskare och chokladfantaster! :o)
Publicerat den
20 juni 2010
Skriv kommentar