Ett perfekt bakverk för dig som gillar kaffe. En läcker cheesecake där smakerna av kaffe och choklad kompletterar varandra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kakorna i smulor. Blanda kaksmulor och smör. Tyck ut blandningen på botten av en osmord springform, ca 23 cm i diameter, så att smulblandningen når ca 2½ cm upp på kanten. Ställ åt sidan.
- Vispa färskosten fluffig, två-tre minuter med elvisp. Vispa ner socker och ägg, tills väl blandat. Tillsätt kakao och mjöl och vispa ytterligare en minut. Lös upp 3 tsk pulverkaffe i 1 msk hett vatten och rör ner i smeten. Häll fyllningen över pajbotten.
- Grädda kakan cirka 30 minuter tills den är nästan fast i mitten. Låt svalna på ett galler i 15 minuter. Lossa kakan från formens kant med hjälp av en kniv och låt den svalna helt i cirka en timma. Täck över och kyl i två timmar.
- Vispa grädden, resten av kaffepulvret och florsockret till ett fast skum. Lägg grädden i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa grädden på kakan. Servera.
Publicerat den
9 september 2011
Skriv kommentar