Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Capuccinocheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ett perfekt bakverk för dig som gillar kaffe. En läcker cheesecake där smakerna av kaffe och choklad kompletterar varandra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kakorna i smulor. Blanda kaksmulor och smör. Tyck ut blandningen på botten av en osmord springform, ca 23 cm i diameter, så att smulblandningen når ca 2½ cm upp på kanten. Ställ åt sidan.
  2. Vispa färskosten fluffig, två-tre minuter med elvisp. Vispa ner socker och ägg, tills väl blandat. Tillsätt kakao och mjöl och vispa ytterligare en minut. Lös upp 3 tsk pulverkaffe i 1 msk hett vatten och rör ner i smeten. Häll fyllningen över pajbotten.
  3. Grädda kakan cirka 30 minuter tills den är nästan fast i mitten. Låt svalna på ett galler i 15 minuter. Lossa kakan från formens kant med hjälp av en kniv och låt den svalna helt i cirka en timma. Täck över och kyl i två timmar.
  4. Vispa grädden, resten av kaffepulvret och florsockret till ett fast skum. Lägg grädden i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa grädden på kakan. Servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.