Dessa mexikanska bröd fungerar lika bra till hamburgare som till frukostmackan. Vill du ha korvbröd så är det bara att baka ut dem till korvbrödsform istället för runda bullar.
Instruktioner
- Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ihop äggen och det smälta och något avsvalnade smöret. Värm filmjölken superförsiktigt, det ska vara fingervarmt men inte börja skära sig (helst).
- Blanda allt, och knåda degen. Eftersom den fortfarande är ganska kladdig är det enklast att köra den 5-10 minuter i hushållsassistent eller med en elvisp med degkrokar. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
- Dela upp degen i 12 delar. Vill du göra runda hamburgerbröd, doppa degbiten i lite mjöl, lägg i din kupade hand och ta sedan tag i kanterna och vik in till mitten tills en vacker, spänd bullform uppstår.
Lägg bullen på plåten och platta till den med handflatan.
- Vill du göra korvbröd, dela degen i 14 delar och rulla sedan ut till avlånga korvbröd, ca 12x3 cm.
Lägg på en plåt och låt jäsa övertäckta 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla med ett ägg som du vispat ut med vatten, strö över sesamfrön och baka i nedre delen av ugnen 20 minuter eller tills de är vackert gyllenbruna.
Ät samma dag eller frys in.
Publicerat den
24 maj 2013
Skriv kommentar