Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cemitas

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Dessa mexikanska bröd fungerar lika bra till hamburgare som till frukostmackan. Vill du ha korvbröd så är det bara att baka ut dem till korvbrödsform istället för runda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ihop äggen och det smälta och något avsvalnade smöret. Värm filmjölken superförsiktigt, det ska vara fingervarmt men inte börja skära sig (helst).
  2. Blanda allt, och knåda degen. Eftersom den fortfarande är ganska kladdig är det enklast att köra den 5-10 minuter i hushållsassistent eller med en elvisp med degkrokar. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
  3. Dela upp degen i 12 delar. Vill du göra runda hamburgerbröd, doppa degbiten i lite mjöl, lägg i din kupade hand och ta sedan tag i kanterna och vik in till mitten tills en vacker, spänd bullform uppstår. Lägg bullen på plåten och platta till den med handflatan.
  4. Vill du göra korvbröd, dela degen i 14 delar och rulla sedan ut till avlånga korvbröd, ca 12x3 cm. Lägg på en plåt och låt jäsa övertäckta 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla med ett ägg som du vispat ut med vatten, strö över sesamfrön och baka i nedre delen av ugnen 20 minuter eller tills de är vackert gyllenbruna. Ät samma dag eller frys in.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.