Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbriochebullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Krämiga, läckra och saftiga bullar med mörk choklad. Bullarna får sitt strimmiga utseende genom att degen kavlas och viks innan den bakas ut. Jättegoda med ett glas mjölk! Förbered gärna fyllningen någon dag innan bullarna ska bakas ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smula ner jästen i en stor bunke. Värm mjölken till 37 grader i en kastrull. Häll den över jästen och rör om tills jästens lösts upp. Tillsätt ägg och socker och rör om. Tillsätt mjöl, salt och smör och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i en skål under bakduk i ca 2 timmar, eller tills den är dubbelt så stor.
  2. Fyllning: Hacka chokladen fint. Blanda socker, mjöl, kakao och äggvitor i en skål. Värm mjölken till kokpunkten och häll den i en tunn stråle över kakaoblandningen under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och rör tills blandningen tjocknar. Tillsätt salt, smör och den hackade chokladen och rör om tills det har smält. Häll upp blandningen i en skål och låt den svalna helt. Bred ut fyllningen på två bitar plastfolie till två rektanglar, ca 20x15 cm. Lägg plastfolie ovanpå och lägg in dem i frysen tills fyllningen är helt fast.
  3. Kavla ut den ena deghalvan till en rektangel, ca 30x21 cm. Placera den frysta fyllningen på mitten av degrektangeln och vik degen över fyllningen så att kanterna möts i mitten. Nyp ihop alla kanter och kavla ut degen igen på längden. Vik in kanterna och vik ihop degen till ett paket. Upprepa proceduren med den andra halvan av degen. Slå in de vikta degarna i plastfolie och låt dem vila i 20-30 minuter.
  4. Smörj en muffinsplåt avsedd för 12 muffins. Ta ut den ena deghalvan och upprepa utkavling och vikning en gång till. Kavla ut degen till en rektangel, ca 20x30 cm. Rulla ihop den till en rulle från långsidan. Skär 5 cm tjocka bitar och lägg dem i muffinsplåten. Upprepa proceduren med den andra deghalvan. Täck bullarna med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.