Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbudapestrulle

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En härligt fluffig och chokladig marängbakelse med friska hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mal hasselnötterna till ett mjöl och blanda det med marsánpulver och kakao. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast maräng. Vänd ner nötblandningen.
  3. Spritsa ut ca 25 längder á 30 cm bredvid varandra på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda bottnen mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills marängen har fått lite färg. Låt den svalna på ett galler. Lossa marängen från bakplåtspapperet och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper. Hit kan du förbereda dagen innan.
  4. Vispa grädden mjuk och fluffig. Bred den över marängen. Fördela hallonen över grädden. Rulla ihop marängen som en rulltårta. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla den över rullen. Skär rullen i ca 5 cm breda bakelser och servera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.