Hittade på den här kakan eftersom jag ständigt är så sugen på choklad. Glasyren hör till kärleksmums men den passar riktigt bra här med.
Socker ska stå med två gånger i kakareceptet, läs beskrivningen så förstår ni.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en liten långpanna (minst 25×30 cm). Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
- Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten växelvis med chokladblandningen. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter, känn med en provsticka om den är klar (inget kladd på stickan).
Topping:
Smält blockchokladen över vattenbad (eller ev i micron) och bred ut över kakan när den svalnat något.
Glasyren:
Smält smör i en kastrull, rör ner vatten (kaffe), kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
- Ringla glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Låt stå och stelna och skär sen kakan i fyrkantiga bitar.
Publicerat den
14 juli 2011
Skriv kommentar