En långpannekaka med smak av kokos och citron.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smörj och bröa en långpanna ca 25x30 cm
Smält smöret. Vispa ägg och socker till vitt skum.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockerblandingen växelvis med mjölken. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugen ca 20 min.
Gör under tiden kokostäcket. Vispa sockret och smöret. Vispa ner det rivna citronskalet, vaniljsockret och kokosen. Lägg på kokosblandingen på kakan och grädda i ytterligare ca 5-10 min tills kakan har en gyllenbrun färg. Skär i rutor.
Publicerat den
30 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna ser väl god ut!
den va lättbakad och jättegod!
låter gott, ska prova
Citron och kokos ,det måste vara gott Bara av att läsa receptet förstår man att det är lyckad. carmen
Smälter inte smöret ? ska den där kokos blandningen vara en sådant knaprig täcke ?
Mycket smaskigt!
Enkelt och jättegott! =)
Mycket gott !
Låter som kakan jag tänkt göra till midsommar, fast jag ska inte ha kokos utan tutti fruttiströssel :) jag utgick ifrån ett recept på Silviakaka som jag ändrat lite :)
Supergod kaka! Men jag behövde ha den längre tid i ugnen för den var väldigt lös ganska länge. Men den blev ändå jättegod :)