Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadelparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En spännande julparfait med smak av dadlar och konjak. Honungsrörda lingon blir ett gott tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll konjaken över de hackade dadlarna och låt dra i några timmar.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, vaniljfrön, florsocker och kanel pösigt. Rör i kesella. Vispa grädden.
  3. Vänd ner dadlar, konjak och grädde i äggsmeten. Häll smeten i en form. Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
  4. Tina lingonen lätt, de ska fortfarande vara isiga. Rör ihop lingon och honung.
  5. Ta fram parfaiten en stund före servering. Stjälp upp parfaiten, det går lättas om formen doppas hastigt i hett vatten och den lossas från kanterna med en böjlig kniv.
  6. Servera parfaiten med honungsrörda lingon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.