Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hosomaki

 
Skriv ut

Med få ingredienser och ett pedagogiskt videorecept går det att rulla sin egen sushi. Tekka-maki är liten rulle med bara tonfisk och kommer ifrån en japansk maffiaboss.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ned. 2. Fördela riset på noribladet med lätt fuktade fingertoppar. 3. Spara en kant på noribladet (ca 1 cm) för att kunna limma ihop rullen. 4. Gör en wasabisträng tvärsöver riset och lägg laxen längs med wasabiranden. 5. Rulla ihop rullen med hjälp av bambumattan ända fram till riskanten. 6. Fukta den yttersta delen av noribladet med lite vatten. 7. Rulla tills noribladet fastnar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.