Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julcheesecake

 
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En krämig kaka, med smak av pepparkakor, som passar i december.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och tillsätt matfettet. Lägg ett bakpapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna till en botten med hjälp av en sked. Vispa ägg och och socker pösigt. Tillsätt färskosten i äggvispet och vispa till en slät smet. Därefter så tillsätts vaniljsocker och citronsaft. Häll smeten i formen och grädda den i 200 grader i ca 45 minuter. Låt kallna, Rör ihop toppingen och bred över kakan. Garnera till sist med lingonen eller värm 1½ dl lingonsylt på svag värme och bred över kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.