Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterkalkon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kalkonbröstfilé kan bytas ut mot kycklingbröst. Smarrig bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kalkonbrösten runt om. Lägg i lök, plommon och kryddorna och späd med porter och saft. Bräsera bröstet i ca 30 minuter. Prova gärna med stektermometer. Vid 65 grader ta upp köttet och lägg att vila med folie över. Tillrätta såsen: Vispa ihop mjöl och grädde och rör ned detta i kokspadet. Tillsätt buljongtärningen. Koka i ca 3 minuter under omrörning. sila och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär kalkonbrösten i skivor och servera med såsen och potatiskakor (se recept) eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • herrp 3 januari 2010

    Det verkar gott och porterstek är alltid ett säkert kort. Kalkon är ganska ljust kött så portern kan säkert bytas ut till en torr, äpplig cider. /herrp

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.