Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaäppelsmulpaj

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hade ingen kanel hemma, tog kardemumma i stället och oj vad gott det blev en riktig höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form, skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Lägg klyftorna i formen och strö över socker och kardemumma. Mortla Digestivekexen till smulor och blanda med vetemjölet, rör sist i smör/rapsoljan och blanda till smet. Klicka ut smeten över äppelklyftorna. Grädda i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.