- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett alternativ till den klassiska sufflén där man i den här använder puré istället för hela katrinplommon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Börja med smöra och sockra formen ordentligt. Viktigt att märka är att du behöver en form med helt raka, släta kanter, gjord helst i glas men keramik går bra. Det går bra att göra både i portionsformar eller i en stor form. Tänk även på att den lyfter sig väldigt (närmare dubbelt) i ugnen och därför kräver form med höga kanter!
- Fortsätt sedan med att separera äggvitorna o gulorna från varandra. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum (det ska gå att vända skåla upp-o-ned utan att det rinner ut).
- Tillsätt sedan sockret lite i taget under fortsatt vispning, men försök vispa så lite det går efter att sockret är tillsatt.
- Till sist vänder du försiktigt ned purén i äggskummet och häller över det i den sockrade skålen.
- Grädda mitt i ugnen på 200º i 15 minuter (eller tills du kan se att den är klar, det är den när den rest sig och blivit gyllenbrun på ovansidan).
- Det går att förbereda genom att göra allt utom att grädda den, den håller sig i 1-2 timmar i kylen ogräddad.
Publicerat den
3 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar