Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabpasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kanongod pastarätt på karré. Försökte hitta ett bra recept på kebabsås... Slutade till slut med att jag gjorde en egen... Har redan gett bort receptet till flera vänner... Även omtyckt av barnen på förskolan där jag jobbar. Många kryddor är det, men de flesta brukar man ha hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär karrén i bitar 1*2cm. Bryn den och krydda rikligt med kebabkrydda och även lite grillkrydda. Ta upp köttet och låt det ligga i ugnen på 175 grader medans du gör såsen. Finhacka löken och fräs den lätt i smör i en gryta. Tillsätt pressad vitlök, oregano, basilika. När det börjar bli brynt tillsätt mjölken. Låt koka upp under bevaking. Tillsätt ananasjuice och smaka av med kycklingfond. Krydda med kebabkrydda lökpulver och ev basilika, oregano cayenne. Det är svårt att säga exakt mängd på kryddorna så smaka av flera gånger. Red ev med maizena. När den har en bra smak dra den från plattan och rör ner creme fraiche. Lägg i köttet i såsen och koka på svag värme tills köttet är mört.
  2. Blanda ihop pastan med såsen och fyll upp i formar. In i ugn i 20min på 175grader innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.