- Serverar: 5-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Lyxig falukorv med jättegod tomatsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175-200 º.
- Skär upp korven i bitar, ca 5 cm tjocka. Gröp ur ett hål i varje korvbit. Hålet ska vara ca 4 cm djupt (det ska alltså bli kvar en 1 cm tjock botten).
Hålets diameter bör vara ungefär 2 cm kortare än hela korvbitens diameter.
"Resterna" skär du ner i bitar. Dela även all paprika samt purjolök till små bitar.
- Stek all korv och purjolök lite lätt i olja.
- Ta fram en ganska stor, ungssäker form. Lägg korvringarna i formen, med hålet upp. Lägg sedan ner lite purjolök och paprika i hålen. Klicka över korvringarnas hål med krossade tomater, tills fyllningen inte syns. Tillslut lägger du några skivor ost över varje bit.
- Det som blir över av paprikan, purjolöken och de krossade tomaterna häller du ner i formen, runt korvringarna. Lägg även ner de små korvbitarna i såsen. Krydda med lite salt och peppar.
- Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills allt är varmt och osten har smält.
- Servera med pasta och sallad gjord på gurka och isbergssallad.
- Om man inte skulle ha tid att göra ringar av korven, kan man skära den i smalare bitar. Alla ingredienser till såsen läggs då i formen, inget på korven. Man kan också hoppa äver osten,
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar