Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvringar

 
  • Serverar: 5-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lyxig falukorv med jättegod tomatsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175-200 º.
  2. Skär upp korven i bitar, ca 5 cm tjocka. Gröp ur ett hål i varje korvbit. Hålet ska vara ca 4 cm djupt (det ska alltså bli kvar en 1 cm tjock botten). Hålets diameter bör vara ungefär 2 cm kortare än hela korvbitens diameter. "Resterna" skär du ner i bitar. Dela även all paprika samt purjolök till små bitar.
  3. Stek all korv och purjolök lite lätt i olja.
  4. Ta fram en ganska stor, ungssäker form. Lägg korvringarna i formen, med hålet upp. Lägg sedan ner lite purjolök och paprika i hålen. Klicka över korvringarnas hål med krossade tomater, tills fyllningen inte syns. Tillslut lägger du några skivor ost över varje bit.
  5. Det som blir över av paprikan, purjolöken och de krossade tomaterna häller du ner i formen, runt korvringarna. Lägg även ner de små korvbitarna i såsen. Krydda med lite salt och peppar.
  6. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills allt är varmt och osten har smält.
  7. Servera med pasta och sallad gjord på gurka och isbergssallad.
  8. Om man inte skulle ha tid att göra ringar av korven, kan man skära den i smalare bitar. Alla ingredienser till såsen läggs då i formen, inget på korven. Man kan också hoppa äver osten,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.