Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng-äppelkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Hittade den här kakan i fibs hemböcker Älsklings-efterrätter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt och sätt till ägg och mjöl. Bred ut smeten över ett väl smort eldfast fat och grädda kakan i medelgod ungsvärme 200-225 grader tills den fått vacker färg.
  2. Skala och skär äpplerna i rätt stora klyftor och koka dem mjuka i lite sockerlag. Lägg upp äppelkompotten på kakbotten på fatet.
  3. Vispa äggvitorna till mycke hård skumm och fortsätt vispningen ytterligare några minuter. Blanda försiktigt ner sockret och bred ut marängmassan över äppelkompotten. Strö mandelstrimlor över och grädda marängen i rätt svag ungsvärme 175-200 grader tills den fått vacker färg. Servera rätten kall med vaniljsås

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.