Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängäppelkaka

(34 kommentarer)  
Skriv ut

Den godaste äppelkakan som jag känner till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och vispa försiktigt ned det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 26 cm i diameter).
  2. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg dem på smeten i formen och strö över kanel. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till.
  3. Fördela marängsmeten över äpplena och strö ev. över hackad sötmandel eller mandelspån.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50 minuter. Täck med folie om ytan blir för mörk. Serveras med vaniljvisp eller glass.

Kommentarer (34)

  • forestfairy 26 september 2009

    detta ska jag helt klart smaka..ser ju gö gott ut

  • sikaal 27 september 2009

    Inte alls dumt!

  • surdegslasse 3 oktober 2009

    Vi satsade allt på ett kort och bjöd upp våra grannar när kakan stod i ugnen. Den blev riktigt god och de lät sig väl smaka. Nu får den hamna i standardefterättslistan. Tack!

  • MiciSays 4 oktober 2009

    Det här var sannerligen en mycket elegant och läcker dessert. Det var den tredje äppelkakan i höst, alla enligt olika recept från denna community och hela familjen gav guldmedaljen åt denna. De andra har även varit goda. Men summa summarum var detta vinnaren.

  • kristinahedberg 10 oktober 2009

    Kalasgott! Baka den ,ät och njut!

  • Vivecal 23 mars 2010

    Tack för receptet. Kakan var god. Jag serverade den tillsammans med vaniljglass som jag hade vispart upp lite.

  • monfo 6 maj 2010

    God!

  • elisabethronnberg 7 maj 2010

    En jättegod och enkel efterrätt. Dom jag hittills bjudit har ätit mycket och lovordat den!

  • Terementen 9 maj 2010

    Supergod! Bjöd svärföräldrar och föräldrar på den och den tog slut i ett nafs! Den gör vi om!

  • sikaal 18 maj 2010

    Jättegott med rabarber också! Ett "universalrecept"? ;-D

  • Mita58 28 maj 2010

    En jättegod paj som alla gillade. Vi använde rabarber som vi först stekte med kardemumma o vaniljsocker. Mmmm! Det blev väldigt gott!

  • Bullmorsan 22 augusti 2010

    Låter jättegott o ska provas idag!

  • nettan1963 24 augusti 2010

    Den var jättesmarrig=) Tack för fikat "bullmorsan"

  • nordan71 1 september 2010

    Super gott! Bjöd den till mina svärföräldrar i helgen och den blev mycket uppskattad.

  • lirarn 7 september 2010

    Toppen god, och uppskattad av alla. Kommer att göra denna fler gånger. :- )

  • mmarika 29 september 2010

    Jätte god!

  • Misskattagirl 21 oktober 2010

    Mycket god och uppskattad av våra kaffegäster

  • tarzan-76 17 februari 2011

    Jättegod paj!

  • svengelsk 19 mars 2011

    Jättegod. Rörde socker och smör tillsatte ägg lite i sänder och vände ner mjölet. Använde Bramleys, ett utmärkt engelskt matäpple.

  • kristinasoderberg 22 mars 2011

    Blev tyvärr lite besviken, för jag tyckte kakan i botten blev snustorr. Hade inne den i max 50 min. Hade gärna haft lite fler äpplen också, för de liksom "försvann" i allt annat. I övrigt mycket smarrig, bäst nybakad helt klart!

  • Delfin 23 mars 2011

    Trodde det skulle vara en hit, det lät vekligen jätte gott!!! MenTyvärr vart jag oxå besviken, lite torr, ingen smak! Det kanske beror väldigt mycket på äppelsorten??? Men maränegn smakade inte heller något???

  • ullisw 4 september 2011

    Blev en jättegod kaka och den blev jättefin med marängen. Kommer göras många gånger! Tack för receptet! :o)

  • INSE 4 september 2011

    En riktig succe. Jag sänkte värmen till 150 grader och lät kakan stå inne i 40 minuter. Den blev både saftig och jättesmarrig. Inger i Enköping

  • Vovvsen 8 september 2011

    Mycket god som en avslutning på middagen. 8 st som gillade den. Britta som bakar mycket.

  • Pilsnerssyrra 9 september 2011

    Tack för ett toppenrecept :o) Smakade super och en paj som jag helt klart kommer att göra om. Var lite rädd för "torr botten" så jaghade min inne i 170 grader i 45 min. Helt kanon! Varma höstkramar Pilsners matte

  • bjboman 24 september 2011

    VÄRLDSKLASS på denna äppelkaka! Alla gillade den. Kommer att bjudas på vid fler tillfällen. Du som läser detta: Baka den! Du ångrar dig inte! Tusen tack för att receptet finns här.

  • Garposkennel 4 oktober 2011

    Mycket god.En klar femma

  • Plantagen 3 november 2011

    Ett enkelt och bra recept och tillika supergott! Bra avslutning på en god middag!

  • bubba80 14 november 2011

    Detta var verkligen ett kanonrecept :) kommer att göras många ggr till i mitt kök. Tusen tack för receptet:) Jag sänkte graderna till 150 o hade inne kakan i ca 45 min. Den blev perfekt:)

  • LiveWire 2 april 2012

    Riktigt god kaka! Klar femma!

  • kekke46 19 september 2012

    Ja håller med att det var ett kanon recept. Kommer garanterat göras flera gånger. En femma får du av oss här :)

  • LenaBE1 15 februari 2013

    Visst var kakan god men inte alls så god som jag förväntat mig att den skulle vara. Så betyget från oss kan inte bli högre än en trea tyvärr.

  • andreahelen 31 mars 2013

    Jättegod kaka! Kommer jag att baka flera gånger.

  • gertluddpowwel 9 augusti 2013

    Supergod! Klar 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.