Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavspannkaka

 
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Blanda mjöl, salt och mjölk i en bunke. Vispa i kesella och ägg.
  2. Häll smeten i en väloljad långpanna (ca 30 x 35 cm). Grädda mitt i ugnen tills smeten "stannat" och pannkakan fått fin färg, ca 25 min.
  3. Ansa och skiva zucchinin. Halvera tomaterna. Fräs zucchini och tomater i olja ca 5 min. Tillsätt nötterna och fräs under omrörning ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär pannkakan i bitar. Servera med medelhavsröran.
  5. Kesella ger fin konsistens till ugnspannkakan. Men den kan bytas ut mot 2 ½ dl mjölk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.