Milanostänger

Härliga mördegskakor som liknar finska pinnar till utseendet - men är så mycket godare på grund av mandelmassefyllningen.
Ett tips är att kavla mördegen mellan plastfolieark så fastnar degen inte på kaveln.

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 st

Gör så här

Mixa smör med strösocker, äggula och vetemjöl till en mördeg. Låt vila kallt minst 30 minuter.

Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut till degplattor, 36x16 cm. Skär ut 8x6 cm stora rutor.

Dela mandelmassefyllningen i 24 bitar. Forma rullar och lägg längs rutornas långsidor. Rulla ihop. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar.
Pensla med äggvita och strö över mandelspån.
Grädde mitt i ugnen i 175°C ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör, Strösocker, Äggula, Vetemjöl, Mandelmassa, Äggvita, Äggvita, Mandelspån
Visningar:
4582
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.