Milanostänger

Härliga mördegskakor som liknar finska pinnar till utseendet - men är så mycket godare på grund av mandelmassefyllningen.
Ett tips är att kavla mördegen mellan plastfolieark så fastnar degen inte på kaveln.

Ingredienser

200 g smör
½ dl strösocker
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
200 g mandelmassa
1 äggvita

Pensling:
Äggvita

Garnering:
Mandelspån

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 st
Visningar:
4178
Sparat:
44

Gör så här

Mixa smör med strösocker, äggula och vetemjöl till en mördeg. Låt vila kallt minst 30 minuter.

Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut till degplattor, 36x16 cm. Skär ut 8x6 cm stora rutor.

Dela mandelmassefyllningen i 24 bitar. Forma rullar och lägg längs rutornas långsidor. Rulla ihop. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar.
Pensla med äggvita och strö över mandelspån.
Grädde mitt i ugnen i 175°C ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.