Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Napoleonshattar

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mörgeg, marsipan, choklad

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här Arbetar samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst en halv timme. Om du önskar det, blanda alla ingredienser för marsipandegen och lägger den i kylen. Annars tar bara råmarsipan. Ihopsätta av napoleonhatter: Kavla ut degen på mjölat bakbord till 3-4 mm tjocklek. Tar ut runda kakor med hjälp av en kopp eller ett ölglas med 5-6 cm i diameter. Marsipandegen delar och forma stycken i 2 cm tjocka kulor. Lägger en kula i mitten av en degskiva, vecka degen upp på tre sidor och trycker mot marsipankula. Forma hela keks till trekantiga hattar. Baka denna trespetsar vid 180°C ca. 15 - 20 minuter i mitten av ugn. Smälter chokladglasyren i vattenbad. Doppa bakelse med tre hattkanterna i choklad och låter kyla av. Napoleonshatterna lagras best i kylskåpet. Men de går också mycket bra att frysa in.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.