Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norimaki

 
Skriv ut

Norimaki är en sjögräsrulle. Vad du fyller Norimakin med är helt valfritt, men det mest vanliga är att fylla den med fisk och grönsaker av olika slag.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ner. 2. Fördela riset på noribladet med lätt fuktade fingertoppar. spara en kant längst upp på noribladet ca 3 cm, för att kunna limma ihop rullen. 3. Gör en Wasabisträng på riset och lägg gurkan, gräslöken och tonfisken längst med wasabiranden. 4. Rulla ihop rullen med hjälp av bambumattan ända fram till riskanten. 5. Fukta den yttersta delen av noribladet med vatten. 6. Rulla vidare tills noribladet fastnar. 7. Dela rullen på mitten och skär sedan ca 1 cm tjocka skivor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.