Norrlandspizza

Jag förmår mig inte äta renskav, så för mig blir det tunt skuren älgstek i stället för renskav. God pizza.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pizza
Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Norrlandspizza

Gör så här

Ugn 225º.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt.
Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt ½ -1 timme.

Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven/älgskav och sambal oelek. Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.

Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.
Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Jäst, Vatten, Olja, Salt, Vetemjöl, Gul lök, Olja, ren- eller älgskav, Sambal oelek, Champinjoner, Tomatsås, Västerbottensost, Paprika, Cocktailtomater, Timjan
Visningar:
1475
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Norrlandspizza
av Lolan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.