Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatmums

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Saftig och mjuk chokladbotten toppad med en läcker nougatganache på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, kakao och mjöl och rör ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x28 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Koka upp grädden till nougatganachen i en kastrull. Ta bort den från värmen och rör ner nougaten så att den smälter. Blanda till en slät smet. Låt den svalna och ställ den i kylen i 30-60 minuter tills den blir bredbar. Rör om då och då.
  5. Bred ut ganachen över kakan och strö över riven kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.