Saftig och mjuk chokladbotten toppad med en läcker nougatganache på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, kakao och mjöl och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 30x28 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna i formen.
- Koka upp grädden till nougatganachen i en kastrull. Ta bort den från värmen och rör ner nougaten så att den smälter. Blanda till en slät smet. Låt den svalna och ställ den i kylen i 30-60 minuter tills den blir bredbar. Rör om då och då.
- Bred ut ganachen över kakan och strö över riven kokos. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Publicerat den
11 januari 2015
Skriv kommentar