Medelhavssmaker som oliv, paprika och rödlök samsas i denna färskostpaj.
Oliverna balanserar härligt med sötman från den röda löken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Blanda mjöl, salt och smör i en matberedare och kör tills degen är smulig. Tillsätt iskallt vatten och blanda till en mjuk deg.
Lägg sedan degen i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk och lägg den sedan i en pajform som är ca 22 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 10 minuter.
Grädda pajskalet med torkade ärtor i botten i 10-15 minuter, ta sedan bort ärtorna och grädda i ytterligare 3 minuter.
Sänk ungsvärmen till 180 grader.
- Finhacka rödlök och vitlöksklyftorna. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Värm lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök i några minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt oliver och gul paprika.
- Lägg löken, oliverna och paprikan i botten av pajskalet.
Vispa färskost, mjölk, tapenade, ägg och äggula.
Krydda med salt och häll sedan över lökblandningen i pajskalet.
- Grädda i ca 30-40 minuter.
Servera pajen med en grönsallad.
Publicerat den
18 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar