Olivpaj

Medelhavssmaker som oliv, paprika och rödlök samsas i denna färskostpaj.
Oliverna balanserar härligt med sötman från den röda löken.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Gör så här

Sätt ugnen på 200º.

Blanda mjöl, salt och smör i en matberedare och kör tills degen är smulig. Tillsätt iskallt vatten och blanda till en mjuk deg.
Lägg sedan degen i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.

Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk och lägg den sedan i en pajform som är ca 22 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 10 minuter.
Grädda pajskalet med torkade ärtor i botten i 10-15 minuter, ta sedan bort ärtorna och grädda i ytterligare 3 minuter.
Sänk ungsvärmen till 180 grader.

Finhacka rödlök och vitlöksklyftorna. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Värm lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök i några minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt oliver och gul paprika.

Lägg löken, oliverna och paprikan i botten av pajskalet.
Vispa färskost, mjölk, tapenade, ägg och äggula.
Krydda med salt och häll sedan över lökblandningen i pajskalet.

Grädda i ca 30-40 minuter.
Servera pajen med en grönsallad.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vetemjöl, Salt, Smör, Vatten, Olja, Rödlökar, Vitlök, Salt, Svartpeppar, Urkärnade svarta oliver, Gul paprika, Färskost, Mjölk, grön olivtapenade, Ägg, äggulor, Grönsallad
Visningar:
590
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Olivpaj recept
Feta- och olivp..
över 2 månader
Köttfärs- och o
av inc
över 2 månader
Lenas olivpaj
av mysan46
över 2 månader
Lenas tomat- oc
av nwingen
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.