Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesankakor

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Mums till single malt.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser tillsammans i bunke med elvisp eller matberedare tills degen börjar bildar en klump. Vänd ut den på en ren yta och knåda en knapp minut tills den är slät, dela degen i två delar. Ta den första halvan med händerna, rulla den till en cylinder, så jämn som möjligt, ca 3 cm i diameter. Se till att ändarna är platta också, så att cylindern liknar en rulle av mynt. Rulla upp biten i plastfolie, snurra plastfolien i ändarna, som en smällkaramell, och lägg rullen i kylen, fortsätt på samma sätt med den återstående hälften av degen. Värm ugnen till 175°C medan de inslagna degpaketen vilar i kylen i ca 45 minuter, sedan skär du dem i skivor på ca 1 cm. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper, och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut när de börjat bli guldiga i kanterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.