Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschmandelpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna läckra paj med sprött chokladhölje döljer en mjuk pistaschfyllning. En ovanlig smakkombination som tilltalar även de kräsnaste smaklökar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka samman matfett, mjöl, kakao och socker, gärna i matberedare.
  2. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter.
  3. Gör fyllningen. Mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Smält matfettet och låt det svalna något.
  4. Vispa ägg och äggvita pösigt tillsammans med strösockret. Tillsätt de malda nötterna och matfettet i äggvispet.
  5. Färga smeten svagt grön med lite hushållsfärg. Häll smeten i pajskalet.
  6. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt pajen svalna något innan den serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.