Denna läckra paj med sprött chokladhölje döljer en mjuk pistaschfyllning. En ovanlig smakkombination som tilltalar även de kräsnaste smaklökar.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka samman matfett, mjöl, kakao och socker, gärna i matberedare.
- Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, cirka 25 cm i diameter.
- Gör fyllningen. Mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Smält matfettet och låt det svalna något.
- Vispa ägg och äggvita pösigt tillsammans med strösockret. Tillsätt de malda nötterna och matfettet i äggvispet.
- Färga smeten svagt grön med lite hushållsfärg. Häll smeten i pajskalet.
- Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt pajen svalna något innan den serveras.
Publicerat den
24 oktober 2009
Skriv kommentar