Hela namnet var visst "Systrarna Eisenmans fluffiga frusna polkagrispaj".
Hittade denna fantastiska paj på www.recept.nu. Den ser ju oemotståndlig ut!
Instruktioner
- Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
- Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
- Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
- Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
- Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
- Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
- Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
- Servera såsen varm eller kall till pajen.
Publicerat den
26 januari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Najs ska nog prova nån gång...:D
var får man tag på marshmallowfluff?
Vet att jag sett det nånstans. Kommer dock inte ihåg var. Prova du på typ Ica eller så. Det köps på burk. Hälsn. Kajac
ser jättegott ut :) men vilka sorters kakor är bäst att använda?
Marshmallowfluff finns på Ica, maxi. Malin
Bildkällan ska nog egentligen vara "Vinterns söta" av Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137130854), för det är den boken bilden ursprungligen är tagen från. Kan varmt rekommendera hela boken, för den är väldigt inspirerande och full av underbara recept som t.ex. den här polkagrispajen.
Den här pajen är god. Rekomenderar varm chokladsås till. Jag gjorde egna chokladkakor som jag använde eftersom jag är allergisk mot nötter. Jag gjorde chokladsnitt utan pärlsocker på. Det gick jättebra att använda dem.
God när den är lite halvfrusen. Serveras helst på en liten spegel med varm chokladsås. Då smakar bottnen som varm kladdkaka! :D Receptet efterfrågades.