Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Popcornsbollar

 
Skriv ut

Roligt och ovanligt godis för alla popcornälskare. Glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Poppa popcornen enligt anvisning på paketet. Lägg popcornen i en bunke. Lägg smöret och sockret i en kastrull och låt det puttra på medelhög värme under omrörning. Passa så att det inte bränns. Ta kastrullen från värmen när blandningen blivit en brun kolaaktig smet, det tar ca 5 minuter.
  2. Häll genast smeten över popcornen i bunken och blanda om ordentligt. Forma snabbt bollar med händerna innan smeten svalnat. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna och bli hårda.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över bollarna och låt den stelna. Förvara bollarna i rumstemperatur i en burk med lock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.