Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snickerskladdkaka

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En kladdig kladdkaka med söt kola, knapriga nötter och havssalt, toppat med mörk choklad. Oslagbart!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker hårt, fluffigt. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker. Rör, blanda ner det smälta smöret tills det är en jämn smet. Häll upp i smörad och "bröad" springform. In i ugnen 175grader 12-15 min. Koka upp kolan under tiden. Socker, sirap och grädde i en kastrull 115grader. Blanda ner smöret. Häll över den färdiga kakan. Strö över flingsaltet, hacka nötterna grovt häll över. Smält chokladen över vatten bad, ringla över, eller riv den med rivjärn. In i frysen så fort som möjligt, gäller att förbereda lite ;) Då blir den kladdig och god. Låt den stå ca 30 min. Vispa lättsockrat grädde, redo att serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.