Läckert och nytänkande! De här fina syrenhavrekakorna smakar gott av vit choklad och rosafärgat socker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda ner havregryn i smöret och låt det stå och vila i 30 minuter. Tillsätt socker, mjöl, bikarbonat och syrenblommor. Blanda till en deg.
- Rulla små kulor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö på färgat socker.
- Färgat socker får du genom att blanda socker och några droppar hushållsfärg. Låt det torka i ugnen på svag värme eller i rumstemperatur, vilket tar längre tid.
Publicerat den
10 juni 2014
Skriv kommentar