Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrenhavrekakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Läckert och nytänkande! De här fina syrenhavrekakorna smakar gott av vit choklad och rosafärgat socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner havregryn i smöret och låt det stå och vila i 30 minuter. Tillsätt socker, mjöl, bikarbonat och syrenblommor. Blanda till en deg.
  3. Rulla små kulor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
  4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och strö på färgat socker.
  5. Färgat socker får du genom att blanda socker och några droppar hushållsfärg. Låt det torka i ugnen på svag värme eller i rumstemperatur, vilket tar längre tid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.