Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliata

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Italiensk sallad med oxfilé.

Ingredienser

Instruktioner

Låt köttet bli rumstempererat innan tillagning. Hacka rosmarin och sprid ut över en skärbräda. Strö även ut oregano, peppar och salt. Rulla köttet i kryddorna och tryck fast dem. Stek köttet runt om på hög värme, låt det få rejält med färg på utsidan, men vara lättstekt i mitten. Det tar ungefär fem minuter. Rulla in köttet i metallfolie och låt vila i fem minuter. Lägg nästan all sallad på ett fint fat, spara en näve. Skär köttet i tunna skivor och lägg dem omlott över salladen. Strö över den sparade näven av salladen. Halvera tomaterna och lägg ut några av dem över salladen och resten runt om. Ringla över olivolja, pressa över citronsaft, salta och peppra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.