- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En het faluvariant med aubergine, röd currypasta och kokosmjölk
Instruktioner
- Skär auberginen i cm-stora bitar. Hetta upp 2 msk olja och fräs auberginen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
- Strimla falukorven. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna, fräs currypastan i oljan, tillsätt den hackade chilin. Lägg i falukorvsstrimlorna och rör om.
- Tillsätt limeskal och auberginen och låt fräsa en stund. Häll i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt småkoka under omrörning till simmig konsistens. Smaka av med farinsocker (1-2 tsk) efter behag. Salta och peppra eventuellt mera.
- Tillsätt sockerärter. Garnera med vackra gröna basilikablad vid servering.
Servera med nudlar eller jasminris.
Publicerat den
18 januari 2009
Skriv kommentar