Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaifalugryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En het faluvariant med aubergine, röd currypasta och kokosmjölk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i cm-stora bitar. Hetta upp 2 msk olja och fräs auberginen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  2. Strimla falukorven. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna, fräs currypastan i oljan, tillsätt den hackade chilin. Lägg i falukorvsstrimlorna och rör om.
  3. Tillsätt limeskal och auberginen och låt fräsa en stund. Häll i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt småkoka under omrörning till simmig konsistens. Smaka av med farinsocker (1-2 tsk) efter behag. Salta och peppra eventuellt mera.
  4. Tillsätt sockerärter. Garnera med vackra gröna basilikablad vid servering. Servera med nudlar eller jasminris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.