Västkustdröm

Den här rätten kom till, när min fru och jag satt och pratade om Göteborg, vi är därifrån båda, fast vi bor i östra Skåne nu, men drömmer ofta om västkusten.

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Ugn: 200º
Börja med att tina upp torskfiléerna, lägg dem påhushållspapper så de får rinna av, torka filéerna lätt, salta och peppra, rulla ihop dem, stick en tandpetare i varje rulle så de behåller formen, ställ dem på högkant i en smord ugnsform, pensla med flytande margarin, jämnt över rullarna. Sätt in dem näst längs ner i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de känns klara.

Gör såsen under tiden, smält smör i en kastrull, lägg i mjölet och rör om, häll på matlagningsgrädden under fortsatt omrörning, lägg i buljongtärningen, crème bonjour och häll i kräftlagen lite i sänder under omrörning, så att det blir en lagom tjock sås. Lägg i den hackade dillen och strösocker, smaka av, låt såsen småkoka på svag värme i ca 5-10 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner de avrunna kräftstjärtarna, de får inte koka för då blir de sega.

När fisken känns klar tar man ut den från ugnen och häller såsen på fiskrullarna, strö över 1 msk hackad dill. Serveras med en god hemlagad potatismos eller pasta och blandade kokta grönsaker.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

torskryggfiléer (eller annan fast fisk) djupfrysta, kräftstjärtar i lake, Creme bonjour, Fiskbuljongtärning, Mjöl, Smör, Matlagningsgrädde, Finhackad dill, Av kräftlagen, Strösocker, Flytande margarin, Salt, Svartpeppar
Visningar:
8791
Sparat:
288

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.