- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Den här rätten kom till, när min fru och jag satt och pratade om Göteborg, vi är därifrån båda, fast vi bor i östra Skåne nu, men drömmer ofta om västkusten.
Instruktioner
- Ugn: 200º
Börja med att tina upp torskfiléerna, lägg dem påhushållspapper så de får rinna av, torka filéerna lätt, salta och peppra, rulla ihop dem, stick en tandpetare i varje rulle så de behåller formen, ställ dem på högkant i en smord ugnsform, pensla med flytande margarin, jämnt över rullarna. Sätt in dem näst längs ner i ugnen i ca 20-25 minuter, tills de känns klara.
- Gör såsen under tiden, smält smör i en kastrull, lägg i mjölet och rör om, häll på matlagningsgrädden under fortsatt omrörning, lägg i buljongtärningen, crème bonjour och häll i kräftlagen lite i sänder under omrörning, så att det blir en lagom tjock sås. Lägg i den hackade dillen och strösocker, smaka av, låt såsen småkoka på svag värme i ca 5-10 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner de avrunna kräftstjärtarna, de får inte koka för då blir de sega.
- När fisken känns klar tar man ut den från ugnen och häller såsen på fiskrullarna, strö över 1 msk hackad dill. Serveras med en god hemlagad potatismos eller pasta och blandade kokta grönsaker.
Publicerat den
2 oktober 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här rätten, skall återkomma på vårat matbord! Kan bara säga, Jätte gott
Supergott! Det enda frågetecknet i receptet var storleken på asken crème bonjour, stor eller liten? Men det här blev hur gott som helst, en femma! Detta kommer vi garanterat laga igen. Tack för receptet!
Vi tyckte det var jättegott. Vi hade potatismos till för det blev jag så himla sugen på. Jag kan tänka mig att ha pressad potatis nästa gång. Kommer att laga denna rätt fler gånger.
Kanonrätt lät jätte god och var det också...gjorde den på förskolan där jag jobbar, tog dock frysta räkor som jag tinade istället för kräftsjärtar. Använde ingen dill i såsen utan tog den istället i potatikrossen som jag serverade till... Super =)
Super gott hade jag kunnat sätta mer än en 5a hade jag gjort det
Mycket, mycket gott kommer vi absolut att göra fler gånger. Tog dock ingen kräftspad i såsen.