Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetesnitt

 
Skriv ut

Lättbakat bröd fyllt med äpplen och russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i lite av mjölken. Smält margarinet och slå det över mjölken. Blanda det med jästen. Tillsätt socker och mjöl, arbeta degen smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek.
  2. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut den till 2 plattor, ca ½ cm tjocka. Täck en plåt med bakpapper och lägg den ena plattan på plåten. Bred på margarinet, lägg på äppelskivorna och russinen, strö över sockret. Lägg den andra plattan över och tryck till ordentligt runt kanten. Pensla kakan med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
  3. Skär den i små rutor när den svalnat.
  4. Kakan kan också frysas i större bitar och delas efter hand.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.